Vită, păstrăv și profiterol- bunătăți din NOUL MENIU

Diversitate” este cuvântul de ordine o dată cu lansarea noii colecții de…mâncare, sezonul primăvară-vară la Apartament 1. De luni, 12 mai, vă așteaptă, cuminți, fără fițe și pretenții, 10 noi feluri, preparate cu aceeași dragoste și îndemânare, dar cu mai multe tipuri de carne (cică porcul și puiul nu mai sunt singurele vedete de pe podium sezonul acesta), garnituri și ingrediente (alcoolul- fie că e vin, sau coniac- e bine venit nu doar în pahare, ci și în farfurii, dacă sosurile „feng-shui” îl cer).

Printre vedetele noului meniu se numără, cu siguranță, noile „Preferate ale Patronilor„: steak de vită cu sos alb, servit pe pat de legume, mușchi de porc cu sos de piper verde, ceafă de porc cu sos de coniac, piept de pui cu sos de vin alb, sau file de păstrăv în mălai.

Chiar dacă nu au primit statutul de „Preferate”, după cum vă spuneam și în postarea anterioară, știm din surse sigure că patroana se dă în vânt după Salate, așa că a forțat mâna bucătarului și a introdus în meniu două favorite: salată Caesar și italienească!

Și, de parcă nu ar fi fost de ajuns, patroana a mai plusat și la capitolul…care credeți ?! Deserturi, binențeles! Acolo mișcarea este una strategică, zice-se: înghețată la cupă și Profiterol, NOILE „vorbe dulci” erau necesare pentru că vine vara. Adevărul este altul însă: patroana vrea să aibă pretext să îl mai dea jos de pe bicicletă pe patron, căci aprovizionarea cu înghețată nu se face pe bicicletă, nu?! 🙂

Patronul și-a găsit imediat scuză, spunând că trebuie să își continue antrenamentul intens pe bicicletă pentru că nu poate rezista unui Mic Dejun copios, mai ales de când a introdus NOILE delicii pline de calorii: sanwich-ul casei (cu gorgonzola, kaizer, rucola), omletă-pizza, sau ouă ochiuri cu rucola, kaizer și roșii.

Marea bătălie s-a dat pe păstrarea vechilor feluri de mâncare. După îndelungi dispute, argumentate sau nu (??) din punct de vedere culinar, s-a ajuns la concluzia că majoritatea preparatele trebuie păstrate, pentru că au devenit deja „trațional-apartamentiste”. E cazul celor aproape 30 de feluri de pizza & paste, a deliciilor mediteraneene Gyros, Feta Saganaki, Zucchini, al româneștilor mici, papanași, ciorbă de burtă și rădăuțeană, sau, binențeles, al celebrului Cheesecake. Și încă multe altele…

Și, uite așa, disputa a luat forma unui NOU MENIU, asupra căruia sunt așteptați să-și dea cu părerea toți clienții. Poate așa se vor împăca și patronii…nu de alta, dar câinele familiei, Paco devine impacientat și a început deja să comploteze cu bucătarul pentru a-i face și lui meniu a la carte?!!!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *